Föreläsningar

Totalkropp har en uppskattad föreläsningsserie till företaget och idrottsföreningen.
Den heter påVÄRKA för hälsa och kombinerar nyttig information med praktiska handfasta råd. Möjligheten att skräddarsy föreläsningar gör att det passar så väl ett friskvårdstema hos företaget som den elitsatsande idrottsklubbens behov.

Peter Viklund är en flitigt anlitad föreläsare. Peter har erfarenhet från att föreläsa så väl i Sverige som vid internationella kongresser. Hans tänkvärda ofta humoristiska föreläsningar fastnar i minnet. Välkommen att kontakta oss för mer information.

Exempel på innehåll i föreläsningsserien:

påVÄRKA nacke och rygg:

Hur kommer det sig att nacke och ländrygg är det mest drabbade partierna vad det gäller smärta och spänningar? Är människan gjord för att jobba med datorer? Vad kan jag själv göra för att förebygga och motverka spänningar och värk? Detta och mycket mer ingår i föreläsningen “(på)VÄRKA för hälsa” Föreläsningen är en timme lång och hålls på din arbetsplats. Föreläsningen kombinerar teori med praktik.
Föreläsare: Leg. Naprapat Peter Viklund. Denna del rekommenderas till företaget.

Utbildningar

Totalkropp har kursverksamhet för naprapater, kiropraktorer, sjukgymnaster och personliga tränare i Sverige och i Norge. På grundnivå så har vi en kurs med inriktning på nacke/skulderkomplexet samt ländrygg/bäcken/höftkomplexet. På fördjupningsnivå så har vi en rad kurser inom samma områden samt  inriktning mot långvarig smärta samt idrottsmedicin och prestation. En överskådlig bild av våra utbildningar hittar du på www.kliniskmotorkontroll.se

Totalkropp bedriver fortbildning som är obligatorisk att delta i för samtliga naprapater i Norge. Kurserna har inriktning på uppdatering inom naprapati och genomförs i samarbete med Norska naprapatförbundet.