Musarm

Nedan kommer vi att ge dig information om musarm, behandling vid musarm, hur besväret kan uppstå samt förebyggande åtgärder.

Detta är musarm

Ordet musarm är ett relativt modernt begrepp. Utbredningen av musarm ökar successivt och har idag blivit mycket vanligt. Symptomet är mycket vanligt för folk som dagligen arbetar med datorer och som har monotona arbetsställningar. Musarm är inte bara en åkomma för ont i arm samt underarm, utan innefattar även problem i områden kring nacke, rygg, axlar och fingrar. Genom att under en lång period belasta samma muskel utan regelbundna pauser kan ge uppkomst av musarm.

Symptom

De som drabbas av musarm känner ofta symptom så som smärta i underarmar, fingrar, axlar eller nacke. Stelhet och obehagskänsla är ofta ett tidigt tecken som bör tas på allvar.

Förebyggande åtgärder

För att undvika musarm bör signaler i ett tidigt skede leda till åtgärder. Vid känsla av stelhet, obehagskänsla, domningar eller smärta i muskler i rygg, axlar, armar, handleder eller fingrar bör du genast byta arbetsställning. Musarm kan även förebyggas genom att undvika monotona ställningar, genom att ta regelbundna pauser och genom att genomföra stretching.

Behandling

Framförallt är det viktigt att variera arbetsställningen som ger upphov till musarm. Som vi tidigare berättat är det framförallt en monoton arbetsställning över en lång period tillsammans med för få pauser som kan ge upphov till musarm. Genom att bryta dessa för kroppen destruktiva mönster är en bra början. Att sedan lokalisera vilken typ av rörelseträning, avslappning samt träning av muskulatur som är gynnsamt för just dig är viktiga komponenter  till behandling av musarm. När smärtan är lokaliserad till muskel-sena och dess infästning är stötvågsbehandling som vi på Totalkropp utför en effektiv metod.

Välkommen att kontakta oss för bokning och behandling av musarm.