Tennisarmbåge

Nedan kommer vi att ge dig information om tennisarmbåge, behandling för tennisarmbåge, hur besväret kan uppstå samt förebyggande åtgärder”.

Detta är tennisarmbåge

Tennisarmbåge är inte något som enbart är kopplat till idrottsutövande och tennis. Tennisarmbåge kan drabba alla som på ett alltför ensidigt sätt belastar samma muskelgrupp under en för lång tid. Tennisarmbåge är ett fenomen som är fokuserat till armbågens yttersida där exmpelvis ensidiga rörelser i handleden orsakat smärta. Vid tennisarmbåge är det du känner du främst en smärta i underarmens översida vid belastning.

Uppkomst vid tennisarmbåge

Som för många andra muskelrelaterade åkommor är tennisarmbåge något som kan uppkomma vid överansträngning under en längre tid av samma muskler. Problemen med tennisarmbåge kan komma plötsligt såväl som smygande.

Behandling av tennisarmbåge

Då tennisarmbåge är en smärta i infästning av muskulatur behandlas den bla via olika typer av tekniker som riktar sig mot muskel och bindväv. Andra tekniker som har visat sig effektiva är stötvågsbehandling som vi på Totalkropp utför. Ett vanligt recept på övningar som du som patient kan utföra själv är stretching och excentrisk träning.

Totalkropp behandlar din tennisarmbåge i Stockholm

För behandling av legitimerad naprapat är du välkommen att kontakta oss för en tidsbokning eller vägledning.