Axelsmärta

Smärtan i axeln som uppkommer vid inklämning av muskler och andra vävnader kallas impingementsyndrom. Det kan bero på upprepade små skador och följden blir ofta en förändring av en muskel och dess sena i axeln.
Detta är ett vanligt överbelastningsbesvär som kan ge stark huggande smärta, värk, ömhet, kraftlöshet eller stelhet. Vid ett inklämningssyndrom blir musklernas funktion, som är att stabilisera axeln, sämre och klämda vävnader är orsakar axelsmärta.

Symptom

Orsaken till ett impingement kan variera vilket också gör att symtombilden kan se varierande ut. De vanligaste symtomen är diffus smärta runt axeln och en kraftlöshet och smärta kan även finnas vid lyft ovanför axelhöjd. Vid uttalade besvär kan det värka även i vila, det kan göra ont eller vara omöjligt att ligga på den påverkade axeln och man kan uppleva domningskänsla ner i handen.
Vardagliga problem som att ta på sig skjortan/jackan eller att tvätta håret förekommer ofta vid denna åkomma.

Hur behandlar en naprapat?

Behandlingen vid ett inklämningssyndrom riktar sig till att förbättra de stabiliserande musklernas funktion runt axeln, för att skapa ett större utrymme för de överbelastande musklerna. Här är ett bra träningsprogram en viktig del i rehabiliteringen av muskelsmärtan i axeln. Inklämningssyndromet ovan är ett exempel på en diagnos i axeln. Det viktigaste för en lyckad rehabilitering är att ställa rätt diagnos för att då kunna behandla och rehabilitera skadan och smärtan på bästa sätt.

Välkommen att kontakta oss för bokning och behandling av axelsmärta!