Klassisk Svensk Massage

Vi utför klassisk svensk massage. Det är en massageform som går ut på att med olika grepp bearbeta muskelfibrerna. Klassisk massage är en behandlingsform som är känd och väletablerad världen över. Massagen är handfast och djupgående. Den tänjer och mjukar upp muskler och bindväv. Behandlingen anpassas efter kundens behov och kan ges i såväl avslappnande syfte som för behandling av muskelrelaterade besvär.

Stretch/ triggerpunkter

När musklerna p.g.a. exempelvis stress eller överbelastning är spända kan de till slut börja ömma och leda till begränsad rörlighet. I en anspänd muskel kan en s.k triggerpunkt (muskelknuta) med utstrålande smärta uppstå. För att undvika detta och öka rörligheten är det viktigt att man stretchar ut muskeln och behandlar den med pressur.

Vad händer i kroppen?

Massage bidrar bland annat till att öka blodcirkulationen i musklerna och motverkar även spänningar vid olika smärttillstånd. Efter regelbunden behandling upplever många en minskad stressnivå samt förbättrad sömn. I och med den beröring man får under en behandling frisätts ett må-bra-hormon. Det hormonet bidrar i sin tur till en känsla av just välbehag och lugn.

Massage har även många andra positiva effekter. Om du tränar mycket kan massagen förkorta läkningsprocesser i cellen samt vara en del av återhämtningen efter hårda träningspass och tävlingar. Bland annat så hjälper massage till med utsöndring av vätska och kan också ge ökad kroppskännedom. Massagens lugnande effekter kan även bidra till minskat blodtryck.

BOKA TID